Witam!
Po pewnych przemyśleniach doszedłem do wniosku że zmiany w moim "pięknym" kombiaku zacznę od CA. Na razie posiadam komplet fabrycznych głośników oraz radio-dość wysłużonego Blaupunkta. Innymi słowy zmienić trzeba wszystko. Jak zawsze występuje jednak problem funduszy,które są ograniczone,dlatego genialnie wpadłem na pomysł że podzielę sobie te zmiany na 2 części: w 1 chciał bym zmienić radio oraz głośniki z przodu(wysoko i średnio tonowe o ile dobrze wszystko rozumiem),w 2 dodać wzmacniacz i bass do tyłu,oraz stworzyć dla nich zabudowę. Na start mam jakieś 650-700 zł(czyli na część 1,albo przynajmniej na jej dużą część

)
I tutaj następuje czas na pytania:
1) Ważne jest serce,czyli jakich firm radia polecacie? Na co zwrócić uwagę przy wyborze radia?
2) Głośniki są ważniejsze od radia więc za jakimi się rozglądać? Który producent? Jakie konkretnie głośniki powinny mnie interesować?
3) Czymś sygnał musi płynąć,więc czy warto wymieniać kable od razu na początku?
4) Żeby był ładny dźwięk powinny być zwrotnice lub inne dziwne urządzenia. Jak je dobrać? Jak bardzo ich parametry wpływają na dźwięk?
5) W sumie na razie ostatnie pytanie: Czy warto to robić samemu? Jak duża szansa jest że coś popsujemy i w efektownym(ale nie efektywnym) spięciu stracimy całe zainwestowane pieniądze?
Wiem że powinno się najpierw auto wytłumić,ale powiedzmy że zostawię to sobie na moment wymiany tapicerki,podłogi itp...
Z niecierpliwością oczekuje odpowiedzi
Pozdrawiam!