pioneer napisał/a:
15" z Oponami 195/65
Jak fundusze pozwolą to zmienie jak najszybciej oponke
Nie rozumiem... Ty naprawdę myślisz, że to jest ok i zamierzasz założyć o 4cm większe koło od fabrycznego ?

Z dużej wysokości na głowę upadłeś ?
Już totalnie pomijam w tym momencie kwestię tego jak to wygląda ale to jest szczyt idiotyzmu i serdecznie życzę powodzenia

Nie zapomnij zrobić zdjęć jak już powyrywasz nadkola lub potniesz te opony podczas jazdy
No a wracając do kwestii wyglądu - kupiłeś chyba najbrzydsze możliwe koło dostępne na rynku, a już na pewno najpopularniejsze - niemal wszystkie Golfy III i BMW e30 na tym jeżdżą, allegro aż kipi od takich samych felg. Tuning ma chyba wyróżniać auto z tłumu, a nie powodować jego zlewanie się z resztą, ale może ja się nie znam

A na koniec kwestia rozmiaru - 15" w Focusie to koło dobre dla dziadka do spokojnego wożenia się w weekend do kościoła. Przecież tam powinna być opona 195/55, a to niestety nie wygląda ani trochę
205/45R16 to minimum, a ideałem jest 205/40R17.
Podejściem "chcę tuning ale tylko trochę bo ma być wygodnie i tanio" nigdzie nie zajdziesz.
Nie masz pieniędzy ? Nie kupuj śmieci z tesco czy allegro bo jest "okazja" i "machniesz se tjunink" za małą kasę. Mało kto ma finanse na wszystkie gadżety od razu, dlatego samochody się budują powoli ale późniejszy efekt jest taki jak należy i auto nie wygląda jak zlepek wszystkiego co się udało dostać "po pieniądzach"...