mr_iwo
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 10:56

Grupa: Klubowicz
Pochwał: 1
Auto: Volvo 460
Silnik: 1,7
Moc: 102
hoek napisał/a:
trzeba jeździć z świeżą, umyta szyba :D to cie nikt razić nie będzie i nie patrzeć na lampy innych tylko na drogę

Straszliwe bzdury piszesz :> Brak rozsądnych argumentów przemawiających "za" ?
hoek napisał/a:
a że ksenon ściąga wzrok na to nic nie poradzę

Hmm... a gdyby go nie zakładać ? :hmm:

Wiem, że to temat rzeka i każdy będzie swojego zdania bronił ale xenon w lampie dostosowanej do halogenów jest porównywalnie dobrym pomysłem jak założenie kołpaków ze spinnerami - tylko właściciel jest z siebie zadowolony :razz:

Nie chcę tu wojny bo nie o to chodzi - po prostu uważam ten pomysł za bardzo słaby i tyle.

Volvo for life :]

Miker
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 11:01

Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1.6
ee ja o spinerach myslalem niby badziew ale ludzie patrza i przyciaga wzrok
a co do ksenonow jak nie beda nikogo razic niech jezdzi a jesli bedzie obnizony samochod to i swiatlo bedzie nizej swiecic
kiedy zamierzasz malowac honde ?? zdecydowales juz jaki kolor ??

Malopolski Tuning Klub - http://www.mtk-klub.pl #38
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl

mr_iwo
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 11:08

Miker napisał/a:
a jesli bedzie obnizony samochod to i swiatlo bedzie nizej swiecic

:hahaha: no tym mnie rozłożyłeś :rotfl:

Ehh... dalsza rozmowa na ten temat zdecydowanie nie ma większego sensu ;-)
Jeździj sobie z tym Hoek i oby się nikt nie przyczepił :spoko:

Miker
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 11:12

Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1.6
tam byla iwo ironia ;-)
a do ksenonu to moze kiedys sie skonczy taki zabieg moze policjanci beda bardziej sie przygladac

Malopolski Tuning Klub - http://www.mtk-klub.pl #38
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl

jaro85
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 12:01

Auto: Audi B4
Silnik: V6
ja jeździłem i nikt się nie czepiał dobrze ustawione lampy dużo dają, nie którzy kupują żarówki ala xenon i mają podniesione światła i też rażą po oczach co do xenonów to dobre światło w nocy + dobrze ustawione klosze i jest git

JARO
www.mtk-Klub.pl
www.audi80.pl

Indii
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 15:48

Grupa: Moderator
Auto: Swift GTi
Silnik: 1298
Moc: 103
Jeździł za mną Maczo wiele razy i mnie nie oślepiał. Kumpel teraz założył HID do A3 (co prawda soczewka) i też nie oślepia.
Dramat jest jak włoży się HID do lampy, która nie ma gładkiego klosza. Na niej strasznie źle się to światło rozkłada i rzeczywiście potrafią oślepiać.

Jednak muszę zauważyć, że nawet samochody z seryjnymi lampami na soczewce z ksenonem potrafią dobrze po oczach przyświecić. Szczególnie nowe passaty i mercedesy.

Nawet zwykłe lampy halogenowe potrafią oślepić, grunt to dobre ustawienie lampy, a nie źródło światła.

www.SouthSideJDM.com - południowa scena JDM

hoek
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 16:02

mr_iwo napisał/a:
hoek napisał/a:
trzeba jeździć z świeżą, umyta szyba :D to cie nikt razić nie będzie i nie patrzeć na lampy innych tylko na drogę

Straszliwe bzdury piszesz :> Brak rozsądnych argumentów przemawiających "za" ?
hoek napisał/a:
a że ksenon ściąga wzrok na to nic nie poradzę

Hmm... a gdyby go nie zakładać ? :hmm:

Wiem, że to temat rzeka i każdy będzie swojego zdania bronił ale xenon w lampie dostosowanej do halogenów jest porównywalnie dobrym pomysłem jak założenie kołpaków ze spinnerami - tylko właściciel jest z siebie zadowolony :razz:

Nie chcę tu wojny bo nie o to chodzi - po prostu uważam ten pomysł za bardzo słaby i tyle.

jak masz stara szybę porysowana to ci refleksy sie odbijają tak samo jak przy reflektorach nie uważam to za bzdury inaczej się jeździ nowym autem z nowa szyba a co innego z 15 letnia bo nie wierze ze refleksów i rysek na nich nie masz

a co do nie zakladania to wiesz jak by tak bylo to lepiej w domu siedziec i nie wychodzić no sorry ale bez przesady to nie maluj swoich lamp tylnych ani nie montuj diod w przednich to chyba takie twoje czepianie bo ktoś tam kiedyś cie ksenonem potraktował po oczach

TSK 2009 Not for us but for money

Sebastian
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 17:12

Auto: Nissan SILVIA
Silnik: duża
Moc: 265
mr_iwo, ma racje.hoek niestety też razi,jechał za mną kawałek.xenon tylko i wyłącznie do soczewki.takie moje skromne zdanie.

www.JDMkrakow.com czyli tylko JAPONIA

danielo89prezes
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 20:15

Auto: CORRADO
Silnik: ??
czepiacie sie hołka! daj Cie mu spokuj!

http://www.polskajazda.pl.../Corrado/101079

http://www.4tuning.com.pl...to-kultowy-rost
:)

hoek
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 21:34

danielo89prezes napisał/a:
czepiacie sie hołka! daj Cie mu spokuj!

poradzę sobie sam zresztą modowi zaopiekujcie się tematem bo dyskusja nic nie wnosi ciekawego poza utwierdzaniem każdego w swoim zdaniu :-D peace and love

TSK 2009 Not for us but for money

Xedos 6
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 21:37

Auto: Seat Leon
Silnik: Diesel
Moc: 160
u szwagra w bmw jest ksenon fabryczny bez soczewki wiec to co piszesz iwo nie ma zastosowania ze tylko soczewka bo masz przyklad jej braku w fabrycznych xenonach

mr_iwo
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 11:18

Xedos 6 napisał/a:
u szwagra w bmw jest ksenon fabryczny bez soczewki wiec to co piszesz iwo nie ma zastosowania ze tylko soczewka bo masz przyklad jej braku w fabrycznych xenonach

Oczywiście - Mercedes "okularnik" też miał xenon i do tego z karbowaną szybą reflektora. Ale jak sam zauważyłeś - jest to montaż fabryczny, zatem lampa jest do tego przystosowana i taką homologację posiada.
Hoek - oczywiście, że mam porysowaną szybę bo swoje lata ma ale nie w tym rzecz - oślepianie przez Hondę Machoo miałem okazję zobaczyć na spocie pod Carrefourem -pamiętam, że nawet wtedy Duronowi powiedziałem, że to świeci po wszystkim...
Ale zostawmy to - niech se świeci gdzie chce - byle nie w moje lusterko czy przednią szybę :twisted:

MACHoo
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 12:39

Auto: CiviC
Silnik: B18C4
Moc: 190
jak stoisz to oślepia, ale jak siedzisz w aucie to nie :) Bo w moim przypadku rozszczepia się światło również na górę ale wyżej niż głowa kierowcy siedzącego w aucie :) Jedynie mogę oślepiać SUV-y i TIR-y, ale to już mnie nie obchodzi :P A poza tym wtedy pod carrefourem miałem inne xenony niż teraz :P

190,1HP/180,3Nm

totik
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 13:31

Grupa: Moderator
Auto: VW Passat B5
Silnik: 2.8 V6
Moc: 193
boszeeeeeeeeeeee .... gdzie mod tego działu jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
idźcie robić bałagan gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nawet dobry znajomy może się okazać wyjątkowym bucem !!
Szkoda słów !!

przemasSs
Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 16:23

Auto: Honda Civic
Silnik: 1493
Moc: 90
Ludzie ogarnijcie sie po co zasmiecacie ten temat?? Facet chce zalozyc Xenon to niech zaklada i jesli beda mrugac inni kierowcy to Hoek'owi a nie wam. Hoek zakladaj i wrzucaj zdjecia, pokaz jak wyglada ;-) ;-)

http://www.polskajazda.pl...nda/Civic/61496

...Jada chlopaki w japoncach, nikt ich nie dogoni bo kreca do konca...!
» Dodaj temat do Ulubionych

Kraków - Forum dyskusyjne Dobry Warez.com - Filmy, Gry , Muzyka
MTK-Klub.pl © [ 2001-2011 ]