|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 10:56 |
|
|

|
Grupa: Klubowicz Posty: 3,488 Pochwał: 1 Dołączył: 13 Kwi 2005 Skąd: Kraków Auto: Volvo 460
Silnik: 1,7
Moc: 102
|
|
hoek napisał/a: trzeba jeździć z świeżą, umyta szyba  to cie nikt razić nie będzie i nie patrzeć na lampy innych tylko na drogę
Straszliwe bzdury piszesz  Brak rozsądnych argumentów przemawiających "za" ?
hoek napisał/a: a że ksenon ściąga wzrok na to nic nie poradzę
Hmm... a gdyby go nie zakładać ?
Wiem, że to temat rzeka i każdy będzie swojego zdania bronił ale xenon w lampie dostosowanej do halogenów jest porównywalnie dobrym pomysłem jak założenie kołpaków ze spinnerami - tylko właściciel jest z siebie zadowolony
Nie chcę tu wojny bo nie o to chodzi - po prostu uważam ten pomysł za bardzo słaby i tyle. |
|
Volvo for life |
| |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 11:01 |
|
|

|
Grupa: Klubowicz Posty: 6,529 Dołączył: 21 Lip 2006 Skąd: Siepraw Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1.6
|
|
ee ja o spinerach myslalem niby badziew ale ludzie patrza i przyciaga wzrok
a co do ksenonow jak nie beda nikogo razic niech jezdzi a jesli bedzie obnizony samochod to i swiatlo bedzie nizej swiecic
kiedy zamierzasz malowac honde ?? zdecydowales juz jaki kolor ??
|
|
Malopolski Tuning Klub - http://www.mtk-klub.pl #38
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 11:08 |
|
|

|
Grupa: Klubowicz Posty: 3,488 Pochwał: 1 Dołączył: 13 Kwi 2005 Skąd: Kraków Auto: Volvo 460
|
|
Miker napisał/a: a jesli bedzie obnizony samochod to i swiatlo bedzie nizej swiecic
 no tym mnie rozłożyłeś
Ehh... dalsza rozmowa na ten temat zdecydowanie nie ma większego sensu
Jeździj sobie z tym Hoek i oby się nikt nie przyczepił |
|
Volvo for life |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 11:12 |
|
|

|
Grupa: Klubowicz Posty: 6,529 Dołączył: 21 Lip 2006 Skąd: Siepraw Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1.6
|
|
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 12:01 |
|
|

|
Posty: 1,989 Pochwał: 1 Dołączył: 12 Paź 2008 Skąd: Swiatniki Gorne Auto: Audi B4
Silnik: V6
|
|
ja jeździłem i nikt się nie czepiał dobrze ustawione lampy dużo dają, nie którzy kupują żarówki ala xenon i mają podniesione światła i też rażą po oczach co do xenonów to dobre światło w nocy + dobrze ustawione klosze i jest git
|
|
JARO
www.mtk-Klub.pl
www.audi80.pl |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 15:48 |
|
|

|
Grupa: Moderator Posty: 5,624 Pochwał: 1 Dołączył: 29 Wrz 2004 Skąd: Krakow Auto: Swift GTi
Silnik: 1298
Moc: 103
|
|
Jeździł za mną Maczo wiele razy i mnie nie oślepiał. Kumpel teraz założył HID do A3 (co prawda soczewka) i też nie oślepia.
Dramat jest jak włoży się HID do lampy, która nie ma gładkiego klosza. Na niej strasznie źle się to światło rozkłada i rzeczywiście potrafią oślepiać.
Jednak muszę zauważyć, że nawet samochody z seryjnymi lampami na soczewce z ksenonem potrafią dobrze po oczach przyświecić. Szczególnie nowe passaty i mercedesy.
Nawet zwykłe lampy halogenowe potrafią oślepić, grunt to dobre ustawienie lampy, a nie źródło światła.
|
|
www.SouthSideJDM.com - południowa scena JDM |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 16:02 |
|
|

|
|
|
mr_iwo napisał/a: hoek napisał/a: trzeba jeździć z świeżą, umyta szyba  to cie nikt razić nie będzie i nie patrzeć na lampy innych tylko na drogę
Straszliwe bzdury piszesz  Brak rozsądnych argumentów przemawiających "za" ?
hoek napisał/a: a że ksenon ściąga wzrok na to nic nie poradzę
Hmm... a gdyby go nie zakładać ?
Wiem, że to temat rzeka i każdy będzie swojego zdania bronił ale xenon w lampie dostosowanej do halogenów jest porównywalnie dobrym pomysłem jak założenie kołpaków ze spinnerami - tylko właściciel jest z siebie zadowolony
Nie chcę tu wojny bo nie o to chodzi - po prostu uważam ten pomysł za bardzo słaby i tyle.
jak masz stara szybę porysowana to ci refleksy sie odbijają tak samo jak przy reflektorach nie uważam to za bzdury inaczej się jeździ nowym autem z nowa szyba a co innego z 15 letnia bo nie wierze ze refleksów i rysek na nich nie masz
a co do nie zakladania to wiesz jak by tak bylo to lepiej w domu siedziec i nie wychodzić no sorry ale bez przesady to nie maluj swoich lamp tylnych ani nie montuj diod w przednich to chyba takie twoje czepianie bo ktoś tam kiedyś cie ksenonem potraktował po oczach |
|
TSK 2009 Not for us but for money |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 17:12 |
|
|

|
Grupa: Klubowicz Posty: 1,051 Dołączył: 05 Lut 2006 Skąd: Krakow Auto: Nissan SILVIA
Silnik: duża
Moc: 265
|
|
mr_iwo, ma racje.hoek niestety też razi,jechał za mną kawałek.xenon tylko i wyłącznie do soczewki.takie moje skromne zdanie.
|
|
www.JDMkrakow.com czyli tylko JAPONIA |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 20:15 |
|
|

|
Grupa: Klubowicz Posty: 2,247 Dołączył: 15 Paź 2008 Skąd: MUNCHEN / KRAKÓW Auto: CORRADO
Silnik: ??
|
|
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 21:34 |
|
|

|
|
|
danielo89prezes napisał/a: czepiacie sie hołka! daj Cie mu spokuj!
poradzę sobie sam zresztą modowi zaopiekujcie się tematem bo dyskusja nic nie wnosi ciekawego poza utwierdzaniem każdego w swoim zdaniu  peace and love |
|
TSK 2009 Not for us but for money |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 21:37 |
|
|

|
Grupa: Klubowicz Posty: 430 Dołączył: 29 Maj 2006 Skąd: Krakow Auto: Seat Leon
Silnik: Diesel
Moc: 160
|
|
u szwagra w bmw jest ksenon fabryczny bez soczewki wiec to co piszesz iwo nie ma zastosowania ze tylko soczewka bo masz przyklad jej braku w fabrycznych xenonach
|
|
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 11:18 |
|
|

|
|
|
Xedos 6 napisał/a: u szwagra w bmw jest ksenon fabryczny bez soczewki wiec to co piszesz iwo nie ma zastosowania ze tylko soczewka bo masz przyklad jej braku w fabrycznych xenonach
Oczywiście - Mercedes "okularnik" też miał xenon i do tego z karbowaną szybą reflektora. Ale jak sam zauważyłeś - jest to montaż fabryczny, zatem lampa jest do tego przystosowana i taką homologację posiada.
Hoek - oczywiście, że mam porysowaną szybę bo swoje lata ma ale nie w tym rzecz - oślepianie przez Hondę Machoo miałem okazję zobaczyć na spocie pod Carrefourem -pamiętam, że nawet wtedy Duronowi powiedziałem, że to świeci po wszystkim...
Ale zostawmy to - niech se świeci gdzie chce - byle nie w moje lusterko czy przednią szybę |
|
Volvo for life |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 12:39 |
|
|

|
Grupa: Klubowicz Posty: 3,322 Dołączył: 04 Cze 2006 Skąd: Krakow N-H Auto: CiviC
Silnik: B18C4
Moc: 190
|
|
jak stoisz to oślepia, ale jak siedzisz w aucie to nie  Bo w moim przypadku rozszczepia się światło również na górę ale wyżej niż głowa kierowcy siedzącego w aucie  Jedynie mogę oślepiać SUV-y i TIR-y, ale to już mnie nie obchodzi  A poza tym wtedy pod carrefourem miałem inne xenony niż teraz |
|
190,1HP/180,3Nm |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 13:31 |
|
|

|
Grupa: Moderator Posty: 2,187 Pochwał: 1 Dołączył: 29 Sie 2004 Skąd: KrK Auto: VW Passat B5
Silnik: 2.8 V6
Moc: 193
|
|
boszeeeeeeeeeeee .... gdzie mod tego działu jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
idźcie robić bałagan gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Nawet dobry znajomy może się okazać wyjątkowym bucem !!
Szkoda słów !! |
|
|
|
|
|
|
| Wysłany: Pon 11 Sty, 2010 16:23 |
|
|

|
Posty: 315 Dołączył: 06 Maj 2009 Skąd: Sieroslawice Auto: Honda Civic
Silnik: 1493
Moc: 90
|
|
Ludzie ogarnijcie sie po co zasmiecacie ten temat?? Facet chce zalozyc Xenon to niech zaklada i jesli beda mrugac inni kierowcy to Hoek'owi a nie wam. Hoek zakladaj i wrzucaj zdjecia, pokaz jak wyglada |
|
http://www.polskajazda.pl...nda/Civic/61496
...Jada chlopaki w japoncach, nikt ich nie dogoni bo kreca do konca...! |
|
|
|
|
|